Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bartosz Gruza
    Classic
    • 2010
    • 23

ja jeżdzę 30000 km rocznie, zdecydowałem się na 1.9 TDI, do tej pory jeździłem dwoma brykami z gazem i mam dość, przeszło mi.
    Mam problem z rabatem, jak zamawiałem był w promo kredycie 2500, a teraz kiedy będę odbierał samochód jest 6500, czy ktoś powie mi na jaki rabat moge liczyć?
    Sprawa jest Pilna.
    Dziękuję z aodpowiedzi

[ Dodano: Pią 15 Sty, 10 23:12 ]
    ups, zagaiłem na temat pierwszej strony, przepraszam, ale o pomoc proszę.
    Bartosz

Komentarz

• voltar
      L&K
      • 2009
      • 1107
      • Octavia II (1Z3)
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Bartosz Gruza
      ja jeżdzę 30000 km rocznie, zdecydowałem się na 1.9 TDI, do tej pory jeździłem dwoma brykami z gazem i mam dość, przeszło mi.
      Mam problem z rabatem, jak zamawiałem był w promo kredycie 2500, a teraz kiedy będę odbierał samochód jest 6500, czy ktoś powie mi na jaki rabat moge liczyć?
      Sprawa jest Pilna.
      Dziękuję z aodpowiedzi

Czy dobrze rozumiem ze dostales jedynie 2500 PLN upustu przy zakupie w promo kredycie i nic wiecej ? Teraz jest 6500 PLN w takiej sytuacji ale to tylko oficjalny upust. Przciez spokojnie mozna wynegocjowac duzo wiecej.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• pkacz
        Ambiente
        • 2008
        • 214
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Nie wiem czy to ci pomoże, ale ja zamawiałem na przełomie roku (zamówienie połowa grudnia, odbiór pod koniec stycznia), i dostałem do podpisania taki świstek, że jeśli po Nowym Roku rabat będzie mniejszy niż ten który uzgodniłem w grudniu, to obowiązuje ten grudniowy a jeśli większy to styczniowy

Komentarz

• Bartosz Gruza
          Classic
          • 2010
          • 23

Dzięki
          Ja nic nie dostałem, samochód zamówiłem w połowie listopada, miał być na gębę do kóńca roku ( nie dotarł). w zamówieniu był termin 8 stycznia ( nie dotrzymany) samochód odbieram w następnym tygodniu, jak tu coś wyrwać?
          Bartosz

Komentarz

• voltar
            L&K
            • 2009
            • 1107
            • Octavia II (1Z3)
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

NAprawde nie kumam jak mozna kupic auto z jedynie oficjalnym rabatem. To ile wynosil wted a ile teraz to sprawa wtorna. Jak masz taka mozliwosc prawna to odstap od zakupu i podejdz do sprawy jeszcze raz profesjonalnie u dobrego dealera ktory ci sam na dzien dobry zaproponuje rabat lepszy od oficjalnego.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

Sprawa jest Pilna.
              Dziękuję z aodpowiedzi

kiedyś napisałem do SAP jak to jest z rabatami bo też w trakcie się zmieniły, o to odpowiedź od SAP
              Szanowny Panie,

Cena jaką zapłaci Pan za samochód będzie to cena cennikowa pomniejszona o wszystkie obowiązujące rabaty w dniu odbioru (czyli sprzedaży) samochodu. Cena może być zarówno bardziej lub mniej korzystna względem tej która obowiązywała w dniu składania zamówienia. Jeżeli w dniu odbioru samochodu obowiązywać będą obecne rabaty, to taka będzie finalna cena dla Pana. Wszystkie ewentualne dodatkowe upusty są kwestią negocjacji z dealerem.

Pozdrawiam i życzą dużo przyjemności z jazdy.

Piotr Maj
              Specjalista ds. Produktu
              Tak więc obowiązuje cena z dnia zakupu a nie zamówienia, natomiast rabaty dealera to inna kwestia, zwróć się do danielcia z forum - on napewno da Ci dobra cenę
              - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Flame
                Elegance
                • 2010
                • 898

Witajcie,

tak się złożyło, że padła decyzja o zakupie samochodu, zaciekawiła mnie Octavia Combi z silnikiem 1.8 TSI, oczywiście jeżeli jeszcze jakaś będzie w ramach wyprzedaży zeszłego rocznika w co wątpie, chyba że dadzą dobry rabat na 2010 Stąd moje pytanie o wrażenia z tego silnika użytkowników (to na PW), a tutaj prosiłbym o informacje co udało Wam się w ramach wyprzedaży jeszcze wywalczyć w cenie.
                ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• golibroda
                  Rider
                  • 2009
                  • 530

Od umowy można odstapić prawnie - pisemnie. Jest odpowiedni punkt w umowie zakupu samochodu. Warunkiem jest tylko oczekiwanie na zwrot zaliczki do momentu zakupu zamówionego samochodu przez innego klienta lecz nie dłużej niz 6 miesięcy.
                  Pozdrawiam
                  Piotr

Komentarz

• kalesoon
                    Classic
                    • 2009
                    • 39

Z mojego doświadczenia mogę wam podpowiedzieć, że warto wysyłać zapytania o ofertę samochodu mailem. Ja tak zrobiłem, do każdego dealera który był podany na stronie SAP wysłałem zapytanie o ofertę samochodu, który był wygenerowany przez program skody na ich stronie ( plik .pdf). Przez jakieś 3 tygodnie przychodziły oferty, jedne lepsze, jedne gorsze ale rabaty były bardzo różne - cena katalogowa 93k, cena finalna po uwzględnieniu rabatów od 91k do 79900. Oczywiście mowa o samochodzie 2010 z dość dobrym wyposażeniem.
                    Tak jak napisał Jac_ek, danielcio potrafi zrobić bardzo korzystną ofertę

Komentarz

• Flame
                      Elegance
                      • 2010
                      • 898

Po dzisiejszej wizycie w Skodzie jestem bardzo blisko zamówienia Octavii Kombi 1.8 TSI w wersji Elegance z 2010 r. ( bo wyprzedaże się skończyły, poza tym prawie nie było w nich aut z tym silnikiem), auto ma wszystko czego potrzebuje, poza Cornerem i Ksenonami, bo jak dla mnie to niepotrzebne. Zobaczymy jeszcze jaką ostatecznie ofertę przygotuje Pan Sprzedawca
                      ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

Flame, no tych parę groszy do ksenonów to bym dołożył jednak...
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Flame
                          Elegance
                          • 2010
                          • 898

Mało jeżdżę po nocy, a w dzień światła nie mają znaczenia, a pomyśleć że kiedyś konfiguracje auta zaczynałem od pozycji ksenon

Komentarz

• leff
                            Elegance
                            • 2004
                            • 862

3 kpln to nie jest pare groszy

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Flame
                              Elegance
                              • 2010
                              • 898

To też prawda, choć i tak jest lepiej bo kiedyś to było jeszcze droższe.

Komentarz

• leff
                                Elegance
                                • 2004
                                • 862

3 kpln = fele 17 + sportowy zawias + pakiet Dynamic ....

Komentarz

• Bartosz Gruza
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 23

Dziękuję za odpowiedzi, szczególnie Jackowi
                                  Poza oficjalnym rabatem 2500, cos tam jescze dostałem radio, alarm, i koło, ale wyglada na to że dealer nie chce zastosowac obecnego rabatu 6500. Mam wrażenie, że ktos chce mnie delikatnie mówiąc naciągnąć na 4000 tys. zł. A może się mylę?
                                  Jeżeli ktoś ma jescze jakieś doświadczenia w tej sprawie proszę ,piszcie.
                                  Nie chodzi mi o jakies super upusty, tylko nie lubie być skubany.
                                  Bartosz

Komentarz

• bzik13
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 514

A ilu dilerów Skody obskoczyłeś przed zakupem, wszyscy dawali takie same upusty?
                                    Mój liftback scout

Komentarz

• _tm_
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2333
                                      • Superb III (3V3)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

No właśnie o to chodzi, że nie jest problemem uzyskać dużo wyższe upusty niż to co oficjalnie daje Skoda. Patrz PW.
                                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                      -------------------------------------------------------------------------
                                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Bartosz Gruza
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 23

Tylko dwóch, niestety więcej nie miałem możliwości. Ale najbardziej mnie interesuje jaki rabat dotyczy mnie w momencie odbioru samochodu nowy czy stary.
                                        Panowie nie chcą dac nowego oficjalnego rabatu.
                                        Bartosz

Komentarz

• kurczak1985
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 300

jeżeli nie chcą dać nowego upustu to ich olej
                                          Ja bym tak zrobił bo nic nie podpisywałeś więc nikt Cię nie zmusi do kupna tego auta
                                          Rozumiem też, że pewnie już byś chciał mieć nowe auto (sam tak miałem) ale spokojnie możesz wyciągnąć te 4000zł, a myślę, że warto zaczekać jeszcze miesiąc lub kupić rocznik 2010 z upustem 2500zł bo takowy na pewno uzyskasz :szeroki_usmiech
                                          Owocnych decyzji życzę

Komentarz

• leff
                                            Elegance
                                            • 2004
                                            • 862

teraz jest standardowy upust 5000 na rocznik 2010

Komentarz

• kurczak1985
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 300

Nawet nie wiedziałem
                                              To tym bardziej kolega Bartek nie ma się nad czym zastanawiać

Komentarz

• Bartosz Gruza
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 23

Macie rację Panowie, jak nie uzyskam nowego rabatu to nie odbiorę samochodu, zaliczkę i tak muszą zwrócić bo nie dotrzymali terminu z zamówienia.
                                                Bartosz

Komentarz

• leszekmw
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5356

3 kpln = fele 17 + sportowy zawias + pakiet Dynamic ....
                                                  nie chcę Cię denerwować , ale czy masz pojęcie ile potem kosztują opony 17 :?: :diabelski_usmiech

3 tyś ...to spora kwota..na pewno ....ale przy sumie 80tyś to już jest ten pikuś mały i brzydki... , a popatrz za ile ja potem sprzedasz z tymi ksenonami ..., jeżeli prawe wszystkie będą miały zwykłe świeczki..a ksenony za 5 lat bedą montowali nawet w seicento czy innych pandach... :twisted:

no ale ten zawias..., i te fele...., hmmm...pewnie masz rację
                                                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                                  GVI 1.4TSI
                                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Flame
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 898

Teraz to ma średnie znaczenie, bo dokupują gdzieś na targu te ksenony, dziś np. miałem okazję Opla Kadetta z ksenonami widzieć :lol:

Komentarz

Pracuję...